ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΓΙΑ

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
Αρωματικό για γλυκά, κουλουράκια, κομπόστες, φρουτοσαλάτες  και κρέμες. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιεία. Δίνει άρωμα σε κουλουράκια και άρτους.

ΜΕΝΤΑ
Χαρακτηριστικό μυρωδικό  για αρνί και μοσχάρι, ψάρι, σαλάτες και χυμούς.Το λάδι που βγαίνει από τα φύλλα χρησιμοποιείται στην παραγωγή τσιχλών. Γλυκά εδέσματα όπως παγωτό, καραμέλες, γλάσο και λικέρ αρωματίζονται με έλαιο μέντας. Ρόφημα κατά του βήχα.

ΡΙΓΑΝΗ
Το αγαπημένο μυρωδικό των Ελλήνων και όλου του κόσμου στις σαλάτες,  στα ψητά και στις σάλτσες. Με ρίγανη μπορούμε να καρυκεύσουμε ψητό κρέας, ψάρι, πίτσα, κ.α. Κάνει ιδανικό συνδυασμό με το θυμάρι στη σάλτσα ντομάτας.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ
Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε βαριά και λιπαρά φαγητά, σε αρνί και χοιρινό ψητό, χέλι, συκώτι, φαγητά με κιμά, πάπια, κρέμες, σαλάτες τυριών καθώς επίσης και σε μυρωδικά λάδια. Ρόφημα κατά του κρυολογήματος.

ΔΑΦΝΗ
Μπορεί να προστεθεί σε ζωμούς κρέατος, σούπες, φαγητά κατσαρόλας, κυνήγι, κρέμες, μαρινάτες  με ψάρι. Χρησιμοποιείται σε λαχανικά τουρσί, αρωματικό ξύδι, λάδι και σε σάλτσες.

ΔΥΟΣΜΟΣ
Δίνει μοναδική φρεσκάδα σε ντολμαδάκια, κεφτεδάκια, σε διάφορες σάλτσες, πιάτα με κρέας, κυρίως στο αρνί.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Προτιμάται σε φαγητά με ντομάτες, ψάρια και θαλασσινά. Ταιριάζει όμως και σε ραγού, σούπες, σάλτσες, σαλάτες, μακαρονάδες. Φυσικά είναι αναντικατάστατος στην πίτσα και στα  μπαχαρικά μίγματα.

ΘΥΜΑΡΙ
Καρυκεύει κρέας σχάρας, πουλερικά, ψαρόσουπα, ψητό ψάρι, συκώτι, φαγητά με κιμά, φαγητά κατσαρόλας, σούπες, μυρωδικές σάλτσες, σαλάτες.

ΑΝΗΘΟΣ
Με άνηθο καρυκεύονται σάλτσες για ψάρι, καβούρια και όστρακα και σάλτσες με μαρούλι, ντομάτες κα πατάτες. Χρησιμοποιείται σε ντρέσιγκ, μαγιονέζες και μαρινάτες για ψάρι. Το λάδι που βγαίνει από τον άνηθο με απόσταξη υδρατμών χρησιμοποιείται σε κονσέρβες.

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
Χρησιμοποιείται σε ψητό αρνί, χοιρινό και κυνήγι, πουλερικά, ψάρι σε σάλτσες με ντομάτα, σάλτσες για κρέας και σούπες. Πολύ καλό συνοδευτικό σε όσπρια αλλά και λαχανικά με άμυλο.

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ
Με ψιλοκομμένο μαϊντανό πασπαλίζουμε σούπες, ανοιχτόχρωμες σάλτσες, βραστές πατάτες και σαλάτες. Συστατικό μπαχαρικών μιγμάτων για φαγητά με κρέας, ψάρι και αυγό.

ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ
Χαρακτηριστικό μυρωδικό της εκλεκτής κουζίνας, το γευστικότερο από τα αρωματικά φυτά. Το βρίσκουμε σε σπεσιαλιτέ με πουλερικά και ψάρι, ρύζι, ομελέτες, σαλάτες, σάλτσες.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
Είναι το ρόφημα όλων των εποχών και διακρύνεται για το λεπτό του άρωμα.

ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ
Είναι το ρόφημα όλων των εποχών κατά του κρυολογήματος, προσθέτοντας μέλι είναι ότι καλύτερο σαν ρόφημα.

ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ
Ταιριάζει σε ψητά και φαγητά με κιμά, πουλερικά, αρνί, μοσχάρι, όσπρια, φαγητά κατσαρόλας, κοκκινιστά. Χρησιμοποιείται και στην καρύκευση αλλαντικών.

ΤΣΑΙ ΚΑΝΑΡΙ
Ρόφημα που πίνεται ζεστό ή κρύο με γάλα ή σκέτο. Ανάλογη γεύση παίρνει προσθέτοντας μέλι, κανέλλα ή γαρύφαλλο άτριβο.

ΧΑΜΟΜΗΛΙ
Είναι φυτό εύοσμο, με άνθη πολύ αρωματικά που χρησιμεύουν για την παρασκευή αφεψήματος. Προϊόν που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική.

ΔΙΚΤΑΜΟ
Χρησιμοποιείται σαν ρόφημα κατά του κρυολογήματος.

ΤΗΛΙΟ
Χρησιμοποιείται σαν ρόφημα κατά του κρυολογήματος.

Βρίσκεστε εδώ: Home ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ Παρουσίαση