ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΓΙΑ

Ο Δρόμος των Μπαχαρικών

Ο Δρόμος των Μπαχαρικών. Έτσι ονομάζονταν οι θαλάσσιες οδοί που ένωναν την Ανατολή με την Δύση. Ξεκινούσαν από τις δυτικές ακτές της Ιαπωνίας και διέσχιζαν την Ινδονησία και την Ινδία ως τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Από εκεί κατέληγαν στην Ευρώπη μέσα από τα γαλάζια νερά της Μεσογείου. Οι άνθρωποι ταξίδευαν στο Δρόμο των Μπαχαρικών ήδη από την αρχαιότητα. Στην αρχή σπάνια απομακρύνονταν από τα λιμάνια τους αλλά με το πέρασμα των αιώνων έπλεαν ολοένα και πιο μακριά αψηφώντας τις επικίνδυνες θάλασσες ή ακόμα και κάποια εχθρική υποδοχή όταν έφταναν σε άγνωστες χώρες.

Ο Δρόμος των Μπαχαρικών είναι και εξακολουθεί να είναι η πιο ζωντανή εμπορική αρτηρία μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Τα μυστικά, η μαγεία και το άρωμα της Ανατολής δεν έπαψαν ποτέ να σαγηνεύουν τον άνθρωπο.

Τα μπαχαρικά, είναι απεριόριστα και ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Έχουν κυρίαρχη θέση στην Ελληνική Κουζίνα όπως άλλωστε και στην Ινδική, την Ανατολίτικη και την Αιγυπτιακή, αφού δίνουν πικάντικη γεύση στο φαγητό και επιπλέον σε μικρές δόσεις που συνήθως χρησιμοποιούνται ανοίγουν την όρεξη και διευκολύνουν την πέψη.
Οι κυριότερες κατηγορίες μπαχαρικών είναι: τα Μίγματα, τα Χρωστικά, τα Αρωματικά και τα Καρυκεύματα. Η Βιομηχανία Συσκευασίας Μπαχαρικών ΚΑΓΙΑ για να διατηρήσει τη γεύση, το χρώμα και το άρωμά τους, επιλέγει τις καλύτερες ποικιλίες και τις αγκαλιάζει με «πολύτιμες» συσκευασίες.

Έτσι φτάνουν σε εσάς τα καλύτερα μπαχαρικά ξυπνώντας τις μνήμες από τότε που οι θαλασσοπόροι πάλευαν με τα στοιχεία της φύσης, για να τα φέρουν στο τραπέζι της Δύσης.


Βρίσκεστε εδώ: Home ΑΡΧΙΚΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ