Κέικ με κανέλλα και μήλο

Κέικ με κανέλλα και μήλο

 

KEIK ME KANΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

Υλικά

  • 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κσ μπέικιν πάουντερ ΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄
  • 1 κλ  σόδα  ΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄
  • Λίγο αλάτι
  • 150 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 150 γρ. μέλι
  • 300 γρ. βιτάμ ή βούτυρο
  • 3 βανίλιες ΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄
  • 1 ½ κγ κανέλα τριμμένη΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄
  • ½ κγ μπαχάρι τριμμένο΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄
  • ½ κγ γαρύφαλλο τριμμένο΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄
  • 4 μήλα ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και τριμμένα

 

Υλικά για γλασο

250γρ. ζάχαρη άχνη ΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄

2 βανίλιες ΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄

20 γρ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα αφρώδες μείγμα. Προσθέστε το βιτάμ , τη βανίλια, το μέλι και τα δυο είδη ζάχαρης ανακατεύοντας συνεχώς
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα
  3. Αναμείξτε τα στερεά και τα υγρά υλικά, και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν
  4. Προσθέστε τα μήλα
  5. Λαδώστε ένα ταψί και ρίξτε μέσα το μείγμα, απλώνοντάς το
  6. Ψήστε για περίπου 60 λεπτά
  7. Αφου κρυώσει αναποδογυρίστε σε πιατέλα και γαρνίρετε με το γλάσο

 

Για το γλάσσο :Ανακατέψτε τη  ζάχαρη άχνη, τις  βανίλιες  και τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ . Αν το μείγμα είναι υπερβολικά πηχτό, προσθέστε επιπλέον κρέμα γάλακτος μέχρι να μπορείτε να το απλώσετε εύκολα .

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!