Πέρκα στη λαδόκολλα

Πέρκα στη λαδόκολλα

Πέρκα στη λαδόκολλα

Υλικά

  • 4 φιλέτα πέρκας 250-300 γρ. το καθένα
  • 2 κολοκύθια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 πατάτες, βρασμένες και κομμένες στη μέση
  • 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 ς ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας GRILLO για ψάρι ΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • αλάτι,
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε μύλο ΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄
  • αντικολλητικό χαρτί ΄΄ΚΑΓΙΑ΄΄

 

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC. Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί  και τα τοποθετούμε μέσα σε βαθιά πιάτα.  Μοιράζουμε σε κάθε χαρτί τις πατάτες, τα κολοκύθια, τα καρότα, τις ντομάτες και το σέλινο και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού που έχουμε αλατίσει ελαφρώς.

 

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ελαιόλαδο, το μίγμα για ψάρι , λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα ψάρια και κλείνουμε τις λαδόκολλες σε φάκελους. Προσεκτικά ώστε να μην χυθούν τα υγρά, μεταφέρουμε τα πακέτα σε ταψάκι και μετά στο φούρνο. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι χωρίς να στεγνώσει και τα λαχανικά να έχουν παραμείνει κάπως τραγανά. Σερβίρουμε είτε μέσα στο χαρτί είτε αφού μεταφέρουμε προσεχτικά το περιεχόμενο των πακέτων σε πιάτα.

 

Καλή επιτυχία !!!