Σαλατα με Κινοα

Σαλατα με Κινοα

Σαλατα με Κινοα

  • 180 γρ. κινόα (1 κούπα)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • 1 γεμάτη κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι “ΚΑΓΙΑ”
  • 20 γρ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • μερικά μικρά μπουκετάκια μπρόκολου
  • 2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε κύβους
  • μερικά φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • πιπέρι “ΚΑΓΙΑ”
  • Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό.
  • Την αφήνουμε εκεί για 5 λεπτά. Ξεπλένουμε την κινόα πάρα πολύ καλά σε άφθονο νερό για 2-3 φορές και τη σουρώνουμε καλά μετά από κάθε ξέπλυμα.
  • Οι σπόροι της κινόας έχουν στην επιφάνειά τους μια ουσία που την κάνει λίγο πικρή αν δεν πλυθεί καλά.
  • Βάζουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό, σε δυνατή φωτιά για να βράσει.
  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει καλά και να φαίνεται μια γραμμούλα γύρω από κάθε σποράκι.
  • Όση ώρα βράζουμε την κινόα, ετοιμάζουμε μια βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, το μέλι, το τζίντζερ, ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά (πιπεριές, αβοκάντο, μπρόκολο) με την βινεγκρέτ.
  • Όταν η κινόα είναι έτοιμη, τη σουρώνουμε και τη βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά και τη βινεγκρέτ.
  • Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον πιπέρι αν θέλουμε.