ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Αρωματικά Φυτά

ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Αρωματικό για γλυκά , κουλουράκια ,κομπόστες ,φρουτοσαλάτες  και κρέμες .Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιεία. Δίνει άρωμα σε κουλουράκια και άρτους .

 

ΜΕΝΤΑ

Χαρακτηριστικό μυρωδικό  για αρνί και μοσχάρι ,ψάρι ,σαλάτες και χυμούς .Το λάδι που βγαίνει από τα φύλλα χρησιμοποιείται στην παραγωγή τσιχλών. Γλυκά εδέσματα όπως παγωτό, καραμέλες, γλάσο και λικέρ αρωματίζονται με έλαιο μέντας .Ρόφημα κατά του βήχα.

 

ΡΙΓΑΝΗ

Το αγαπημένο μυρωδικό των Ελλήνων και όλου του κόσμου στις σαλάτες,  στα ψητά και στις σάλτσες .Με ρίγανη μπορούμε να καρυκεύσουμε ψητό κρέας ,ψάρι, πίτσα, κ.α. Κάνει ιδανικό συνδυασμό με το θυμάρι στη σάλτσα ντομάτας .

 

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα σε βαριά και λιπαρά  φαγητά ,σε αρνί και χοιρινό ψητό, χέλι, συκώτι, φαγητά με κιμά, πάπια, κρέμες ,σαλάτες τυριών καθώς επίσης και σε μυρωδικά λάδια. Ρόφημα κατά του κρυολογήματος .

 

ΔΑΦΝΗ

Μπορεί να προστεθεί σε ζωμούς κρέατος ,σούπες ,φαγητά κατσαρόλας , κυνήγι ,κρέμες ,μαρινάτες  με ψάρι. Χρησιμοποιείται σε λαχανικά τουρσί, αρωματικό ξύδι, λάδι και σε σάλτσες . 

 

ΔΥΟΣΜΟΣ

Δίνει μοναδική φρεσκάδα σε ντολμαδάκια, κεφτεδάκια ,σε διάφορες σάλτσες , πιάτα με κρέας , κυρίως στο αρνί.

 

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Προτιμάται σε φαγητά με ντομάτες , ψάρια και θαλασσινά. Ταιριάζει όμως και σε ραγού , σούπες ,σάλτσες , σαλάτες, μακαρονάδες . Φυσικά είναι αναντικατάστατος στην πίτσα και στα  μπαχαρικά μίγματα.

 

ΘΥΜΑΡΙ

Καρυκεύει κρέας σχάρας , πουλερικά , ψαρόσουπα , ψητό ψάρι , συκώτι , φαγητά με κιμά , φαγητά κατσαρόλας , σούπες , μυρωδικές σάλτσες , σαλάτες.

 

ΑΝΗΘΟΣ

Με άνηθο καρυκεύονται σάλτσες για ψάρι, καβούρια και όστρακα και σάλτσες με μαρούλι, ντομάτες κα πατάτες .Χρησιμοποιείται σε ντρέσιγκ, μαγιονέζες και μαρινάτες για ψάρι. Το λάδι που βγαίνει από τον άνηθο με απόσταξη υδρατμών χρησιμοποιείται σε κονσέρβες .

 

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Χρησιμοποιείται σε ψητό αρνί, χοιρινό και κυνήγι, πουλερικά, ψάρι σε σάλτσες με ντομάτα ,σάλτσες για κρέας και σούπες .Πολύ καλό συνοδευτικό σε όσπρια αλλά και λαχανικά με άμυλο.

 

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

Με ψιλοκομμένο μαϊντανό πασπαλίζουμε σούπες ,ανοιχτόχρωμες σάλτσες , βραστές πατάτες και σαλάτες .Συστατικό μπαχαρικών μιγμάτων για φαγητά με κρέας , ψάρι και αυγό.

 

ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ

Χαρακτηριστικό μυρωδικό της εκλεκτής κουζίνας ,το γευστικότερο από τα αρωματικά φυτά. Το βρίσκουμε σε σπεσιαλιτέ με πουλερικά και ψάρι, ρύζι, ομελέτες, σαλάτες, σάλτσες.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

Είναι το ρόφημα όλων των εποχών και διακρύνεται για το λεπτό του άρωμα..

 

ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ

Είναι το ρόφημα όλων των εποχών κατά του κρυολογήματος , προσθέτοντας μέλι είναι ότι καλύτερο σαν ρόφημα.

 

ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ

Ταιριάζει σε ψητά και φαγητά με κιμά, πουλερικά, αρνί ,μοσχάρι, όσπρια, φαγητά κατσαρόλας ,κοκκινιστά. Χρησιμοποιείται και στην καρύκευση αλλαντικών.

 

ΤΣΑΙ ΚΑΝΑΡΙ

Ρόφημα που πίνεται ζεστό ή κρύο με γάλα ή σκέτο. Ανάλογη γεύση παίρνει προσθέτοντας μέλι, κανέλλα ή γαρύφαλλο άτριβο.

 

ΧΑΜΟΜΗΛΙ

Είναι φυτό εύοσμο, με άνθη πολύ αρωματικά που χρησιμεύουν για την παρασκευή αφεψήματος .Προϊόν που χρησιμοποιείται στη φαρμακευτική.

 

ΔΙΚΤΑΜΟ

Χρησιμοποιείται σαν ρόφημα κατά του κρυολογήματος.

 

ΤΗΛΙΟ

Χρησιμοποιείται σαν ρόφημα κατά του κρυολογήματος.

 

Οδηγίες Χρήσης Μπαχαρικών

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ

Χρησιμοποιείται σε σάλτσες για κρέας, σε ψητά, σε ψάρια, μαρινάδες, ροστ μπιφ και σε όλα τα κοκκινιστά.

 

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΛΥΚΟ

Χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα ψητών σχάρας, τη σαλάτα και δίνει ιδιαίτερο άρωμα στα κοκκινιστά.

 

ΠΙΠΕΡΙ ΚΟΚΚΝΙΟ ΚΑΥΤΕΡΟ

Χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα ψητών σχάρας, τη σάλτσα και δίνει ιδιαίτερο άρωμα στα κοκκινιστά.

 

ΠΙΠΕΡΙ ΠΡΑΣΙΝΟ

Χρησιμοποιείται σε σάλτσες, ομελέτες, χορτόπιτες, ψητά, ροστ μπηφ, φαγητά κατσαρόλας και ταψιού. Το μυστικό του κάθε Σεφ. Έχει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Ρίχνετε στο τέλος του ψησίματος για να έχει την ευωδία που πρέπει.

 

ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ

Χρησιμοποιείται σε κοκκινιστές σάλτσες, δίνει ιδιαίτερο άρωμα και χρώμα, είναι καυτερό.

 

ΠΙΠΕΡΙ ΛΕΥΚΟ

Χρησιμοποιείται σε λευκές σάλτσες ,ομελέτες ,χορτόπιτες ,σε ψητά και μπουρεκάκια.

 

ΚΑΝΕΛΛΑ

Αρωματίζει το κυνήγι και τα κρέατα, ιδιαιτέρως το χοιρινό ,τις σάλτσες ,τις μακαρονάδες και τα οστρακοειδή. Η χρήση της στη ζαχαροπλαστική είναι απαραίτητη.

 

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΑ

Δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα στις λευκές  σάλτσες και στις μαρινάτες, σε σουφλέ, παστίτσιο, μουσακά, κροκέτες τυριού και πατάτας, τυρόπιτες ογκραντέν λαχανικών και ζυμαρικών.

 

ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ

Χρησιμοποιείται σε κοκκινιστά κρέατα, σαλτσές για ζυμαρικά. Η χρήση του στη ζαχαροπλαστική θεωρείται απαραίτητη.

 

ΜΠΑΧΑΡΙ

Αρωματίζει σάλτσες κρέατος ,ψαριών. Ολόκληροι οι κόκκοι του είναι κατάλληλοι για κυνήγι ,μαρινάτες ,αρωματικές σάλτσες και πίκλες.

 

 ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ

Χρησιμοποιείται στην ποτοποιεία, αρτοποιεία και στη ζαχαροπλαστική. Δίνει άρωμα σε άρτους ,κουλουράκια ,παξιμάδια.

 

ΚΥΜΙΝΟ

Άτριβο χρησιμοποιείται στο ζυμωτό ψωμί και σε μπισκότα λαδιού. Τριμμένο δίνει μοναδική γεύση σε σουτζουκάκια ,στο στιφάδο, στα κεφτεδάκια και στις πίκλες.

 

ΚΟΥΛΙΑΝΔΡΟ

Χρησιμοποιείται σε κουλουράκια ,παξιμάδια και άρτους .

 

GRILLO ΚΡΕΑΣ – ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

Πασπαλίζετε 1 κιλό κρέας με μια – δύο κουταλιές Grillo. Αφήνετε για 8 λεπτά και μετά το μαγειρεύετε ψητό, βραστό ή κοκκινιστό. Θα έχετε την υπέροχη γεύση των αγνών μπαχαρικών ΚΑΓΙΑ.

 

GRILLO ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα μέσα και έξω με δύο έως τρεις κουταλιές Grillo. Αφήνετε για 8 λεπτά και μετά μαγειρεύετε το ψητό, βραστό ή κοκκινιστό. Θα έχετε την υπέροχη γεύση των αγνών μπαχαρικών ΚΑΓΙΑ.

 

GRILLO ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Ρίχνετε σε 1 κιλό κιμά περίπου μία έως δύο κουταλιές Grillo και το  ζυμώνετε. Μετά μαγειρεύετε  τα μπιφτέκια ή τα σουτζούκια όπως θέλετε, ψητά ,τηγανητά ή με σάλτσα .Θα έχετε την υπέροχη γεύση των αγνών μπαχαρικών ΚΑΓΙΑ.

 

ΣΚΟΡΔΟ ΓΚΡΑΝΟΥΛΕ

Χρησιμοποιείται στο πασπάλισμα αρνιού σούβλας, σε μπριζόλες ,κεφτεδάκια, μπιφτέκια και όπου θέλουμε τη γεύση του.

 

 ΣΚΟΡΔΟ ΠΟΥΔΡΑ

Χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή σκορδαλιά, σε ροστ μπηφ ,μπιφτέκια  και στο σκορδόψωμο.

 

 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΟΥΔΡΑ

Αντικαθιστά το χλωρό ή το ξερό κρεμμύδι. Δίνει μια πιο γεμάτη γεύση στα πικάντικα φαγητά με κρέας ,πουλερικά ,ψάρια, σούπες και στις σάλτσες . 

 

 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΛΕΙΚΣ

Πριν τη χρήση του το μουσκεύουμε  και κατόπιν το χρησιμοποιούμε σε όλα τα φαγητά που θέλουν κρεμμύδι  ,ιδιαίτερα στα κεφτεδάκια, μπιφτέκια και σε όλα τα λαδερά.

 

ΚΑΡΥ

Χρησιμοποιείται για το χρωματισμό του ρυζιού, στο κοτόπουλο και σε διάφορες πικάντικες σάλτσες , ιδιαίτερα στο ρολό κοτόπουλου και στην κινέζικη κουζίνα.

 

ΤΣΙΛΙ

Χρησιμοποιείται σε σάλτσες κοκκινιστές ,είναι πολύ καυτερό και γευστικό.

 

 ΤΣΙΛΙ ΠΙΠΕΡΙΤΣΑ

Χρησιμοποιείται για πικάντικη γεύση σε όσπρια ,κοκκινιστά ,ψάρια,κρέατα ,κυνήγι.

 

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΓΛΥΚΟ

Είναι σπασμένη κόκκινη πιπεριά γλυκιά που χρησιμοποιείται σε σούπες ,όσπρια ,κοκκινιστά και σε σουβλάκια.

 

ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΥΤΕΡΟ

Είναι σπασμένη κόκκινη πιπεριά  καυτερή που χρησιμοποιείται σε σούπες ,όσπρια, κοκκινιστά και σε σουβλάκια.

 

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Χρησιμοποιείται για την παρασκευή της επιτραπέζιας μουστάρδας προσθέτοντας ξύδι και λάδι, σε πατάτες φούρνου και ψητά φούρνου.

 

ΜΑΧΛΕΠΙ

Δίνει άρωμα ,ξεχωριστή γεύση και νοστιμιά σε παρασκευάσματα αρτοποιείας  και ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιείται σε  τσουρέκια, άρτους, κουλουράκια, βουτήματα και παξιμάδια.

 

ΚΑΚΟΥΛΕ

Χρησιμοποιείται στην αρτοποιεία και τη ζαχαροπλαστική. Δίνει άρωμα και νοστιμιά σε τσουρέκια, κουλουράκια και  βουτήματα.

 

ΚΑΡΥΔΑ

Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, για τρουφάκια ,γλυκά ταψιού κ.α.

 

ΒΑΝΙΛΙΑ

Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη ζαχαροπλαστική καθώς επίσης και στην Παρασκευή διαφόρων λικέρ. Διαδεδομένο καρύκευμα για γλυκά, κρέμες , παγωτά, σαντιγύ και ζύμες.

 

ΣΟΥΣΑΜΙ

Χρησιμοποιείται σε αρτοσκευάσματα και κουλούρια, ιδιαίτερα στην εξωτερική  επιφάνεια  του ψωμιού  καθώς επίσης και στη γέμιση  μπακλαβά και καταϊφι.

 

 ΖΙΓΓΙΒΕΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ

Χρησιμοποιείται κυρίως  σε κιμά για να έχουν ιδιαίτερη γεύση τα κεφτεδάκια.