Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας

Xταπόδι με σάλτσα μουστάρδας

ΥΛΙΚΑ

•             1 χταπόδι 500γρ.

•             3/4 ποτηριού κρασιού λευκό ξίδι

•             1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

•             1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γραμ.)

•             2 φύλλα δάφνης ΚΑΓΙΑ

•             1/2 κουταλιά της σούπας θυμάρι “ΚΑΓΙΑ”

•             2 κουταλιές σούπας μουστάρδα σκόνη “ΚΑΓΙΑ”

•             1 1/2 κουταλιά σούπας κουρκουμά “ΚΑΓΙΑ” (κιτρινόριζα τριμμένη)

•             Αλατοπίπερο σε μύλο “ΚΑΓΙΑ”

 

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με το ξίδι, το θυμάρι  τα φύλλα δάφνης, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και  βράζουμε για περίπου 25΄-30΄σε μέτρια φωτιά.

Το αποσύρουμε και αφού κρυώσει  αφαιρούμε την πέτσα έτσι ώστε να μείνει μόνο το λευκό  μέρος. Στη συνέχεια βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, κόβουμε το χταπόδι σε ροδέλες και τσιγαρίζουμε

μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.