KEIK ME KANΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ
Υλικά
- 750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κσ μπέικιν πάουντερ “ΚΑΓΙΑ”
- 1 κλ σόδα “ΚΑΓΙΑ”
- Λίγο αλάτι
- 150 γρ. λευκή ζάχαρη
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 αβγά
- 150 γρ. μέλι
- 300 γρ. βιτάμ ή βούτυρο
- 3 βανίλιες “ΚΑΓΙΑ”
- 1 ½ κγ κανέλα τριμμένη “ΚΑΓΙΑ”
- ½ κγ μπαχάρι τριμμένο “ΚΑΓΙΑ”
- ½ κγ γαρύφαλλο τριμμένο “ΚΑΓΙΑ”
- 4 μήλα ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και τριμμένα
Υλικά για γλασο
250γρ. ζάχαρη άχνη “ΚΑΓΙΑ”
2 βανίλιες “ΚΑΓΙΑ”
20 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αβγά μέχρι να γίνουν ένα αφρώδες μείγμα. Προσθέστε το βιτάμ , τη βανίλια, το μέλι και τα δυο είδη ζάχαρης ανακατεύοντας συνεχώς
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα
- Αναμείξτε τα στερεά και τα υγρά υλικά, και ανακατέψτε καλά μέχρι να δέσουν
- Προσθέστε τα μήλα
- Λαδώστε ένα ταψί και ρίξτε μέσα το μείγμα, απλώνοντάς το
- Ψήστε για περίπου 60 λεπτά
- Αφου κρυώσει αναποδογυρίστε σε πιατέλα και γαρνίρετε με το γλάσο
Για το γλάσσο :Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, τις βανίλιες και τη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ . Αν το μείγμα είναι υπερβολικά πηχτό, προσθέστε επιπλέον κρέμα γάλακτος μέχρι να μπορείτε να το απλώσετε εύκολα .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!