Σπανακοτυρόπιτα

Σπανακοτυρόπιτα

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ :

  • (για 1 ταψί 30 – 32 εκ.)
  • 2 φύλλα κουρού
  • ελαιόλαδο,
  • 3 κουτ. σούπας σουσάμι “ΚΑΓΙΑ”
  • Για τη γέμιση
  • 700 γρ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια πράσα, μαζί με το πράσινο μέρος, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι,
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι “ΚΑΓΙΑ”

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ  βάζω το σπανάκι, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο. Τα τρίβω με τα χέρια μου για 1 λεπτό, για να αποβάλλουν τα υγρά τους και να «μαραθούν». Αδειάζω τα υγρά. Τα αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά και προσθέτω τη φέτα, τα αυγά, τον άνηθο  , το μαϊντανο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Αλείφω με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 – 32 εκ. και στρώνω το 1  φύλλο στο ταψί,  φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες του από το  ταψί. Από πάνω αδειάζω τη γέμιση και τη σκεπάζω με το άλλο φύλλα . Κόβω με ένα μαχαίρι τις άκρες των φύλλων που εξέχουν και τις γυρίζω προς τα μέσα, στριμώχνοντάς τα στα τοιχώματα, για να σφραγιστεί η γέμιση.
Αλείφω την επιφάνεια της πίτας με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζω με το σουσάμι. Τη χαράζω σε καρεδάκια , χωρίς να φτάσω το μαχαίρι μέχρι κάτω. Ραντίζω την πίτα με μερικές σταγόνες νερό και βάζω το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου. Ψήνω την πίτα
για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

 

Καλή Επιτυχία !!!